Švicarska električna letala letijo brez predaha.

10 švicarskih partnerskih letalskih šol je s svojo floto letal Velis Electro doseglo vsega skupaj več kot 1000 ur letenja v programih šolanja za pilote.

Pilotka-učenka, ki je opravila tisočo uro letenja, je bila ga. Andrea Blindenbacher v okviru svojega usposabljanja za licenco PPL.

Povedala je: »Izkušnja električnega letenja ima zame dve plati. Enostavna uporaba letala Velis Electro ti omogoča, da se popolnoma osredotočiš na letenje in v njem resnično uživaš, poleg tega pa veš, da so tvoji poleti z nižjimi emisijami in z manj hrupa še boljši.”

G. Fabio Zaugg iz podjetja AlpinAirPlanes GmbH, Pipistrelovega švicarskega zastopnika, je sporočil: “Letalo Velis Electro z registracijo HB-SYE, ki predstavlja vodilno letalo v naši floti, bo kmalu preseglo 300 ur letenja.”

Lepo je videti, da švicarska flota letal Pipistrel Velis Electro leti proti visoko zastavljenim ciljem in jih tudi dosega! AlpinAirPlanes GmbH in njihova ekipa pridobivajo vse več izkušenj z “elektrificiranjem” letalstva. (In če ure letenja nabirajo s tem tempom, bodo kmalu oni učili vse nas, kajne?)  🙂