Slovensko Zmajsko društvo KAP Jasa, skupaj z zmajarji iz mnogih drugih držav kot so Indija, Tunizija, Brazilija, Hrvaška, ZDA, Italija, Nova Zelandija, Nizozemska, Zimbabve, Združene države, Velika Britanija itd. organizira posebno akcijo – globalno pobudo proti podnebnim spremembam. Projekt sodelovanja med zmajarji in ljudmi z vsega sveta se imenuje Strings of Hope.

Ideja je preprosta: ljudje jim pošiljajo kratka sporočila upanja, zmajarji pa jih natisnejo in pošljejo v zrak na najbolj naraven in okolju prijazen način – na vrvicah zmajev poletijo v nebo in od tam simbolično dosežejo vse ljudi.

Letošnja tema akcije Strings of Hope (“vrvice upanja”) je boj proti podnebnim spremembam. Ker se Pipistrel zaveda pomena ukrepov proti globalnemu segrevanju – v tej smeri delujemo na vsakem koraku našega razvoja in proizvodnje – je svoje sporočilo upanja prispeval tudi Ivo Boscarol, ustanovitelj in generalni direktor Pipistrela.

Takole je napisal vsem nam:

“Če našo majhno Zemljico pogledate iz vesolja, boste okoli nje videli tanek modri pas. To je naše ozračje: ves zrak, ki ga imamo na voljo za dihanje. Človek lahko živi več tednov brez hrane, nekaj dni brez vode, vendar samo nekaj minut brez zraka in tega se premalo zavedamo. Zato je dolžnost vsakega, ki lahko kakor koli prispeva k čistejšemu ozračju, da to stori in ohrani zrak čist za prihodnje generacije.”
Ivo Boscarol

Sporočilo so poslali v zrak člani ekipe “One India Kite Team” pod vodstvom Abdull-a Maliyekkala in Shahir-ja Manningala.

Ivovo “Sporočilo upanja” je poletelo v nebo nad mestom Kozhikode v indijski zvezni državi Kerala in tako simbolično doseglo vse ljudi sveta.

Posnetek poleta si lahko ogledate tukaj: youtube.com/watch?v=kPv5TNc_g5w