Pipistrelova BeNeLuks ekipa je prejšnji teden dostavila prvi dve letali Velis Electro v Belgijo na ASL Flight Academy v Liegeu.

Skupina ASL je ena izmed vodilnih evropskih družb za upravljanje in poslovanje s poslovnimi in reaktivnimi letali, ki ima pisarne in baze na večini belgijskih in nizozemskih letališč. Podjetje je gradilo svoj ugled na odličnosti, učinkovitosti in varnosti. Upravlja z več kot 40 letali ter ponuja širok izbor komplementarnih letalskih storitev, ki so vse prilagojene željam in pričakovanjem strank.

Kot prvi korak k trajnostnemu letalstvu je skupina ASL kupila dve Pipistrelovi letali Velis Electro in ju začela uporabljati kot učni letali v svoji lastni letalski šoli, ASL Flight Academy.

V novih poslovnih prostorih družbe ASL na letališču Liege v Belgiji je potekala posebna tiskovna konferenca pod imenom “Nazaj v prihodnost”. Pipistrelov zastopnik za BeNeLux, podjetje iFly , je predstavilo prihodnost letalstva in nadaljevalo s predstavitvijo dveh električnih letal.

Kot naslednji korak bo ASL ustanovil namensko podjetje za trajnostno letalstvo pod imenom “ASL Fly sustainable”. To podjetje bo vlagalo v nova trajnostna letala in projekte.