20. januar 2022

Pipistrel je eden vodilnih proizvajalcev lahkih letal z globalno prisotnostjo in jasno vizijo zmanjševanja emisij ter porabe goriva. Zahvaljujoč zasnovi in filozofiji razvoja izdelkov od ideje do njihovega polnega delovanja, naše stranke uživajo v zelo zanesljivih letalih z najboljšimi varnostnimi trendi in visoko konkurenčnimi zmogljivostmi, ne glede na vrsto pogona.

In zdaj se je naši raznoliki floti pridružil še nov član: letalo EXPLORER.

Explorer ima popoln certifikat agencije EASA v kategoriji »Normal«: uporablja certificiran motor, ki lahko deluje na avtomobilsko gorivo ter ima odobritev za nočne VFR operacije, izvajanje namenskih zvrtov in vleko jadralnih letal. Edinstveno je opremljen z naprednim avtopilotom, dvojnim zaslonom na dotik v kabini, dvojnim COM, ADS-B In & Out, haptičnim opozorilom o zastoju, balističnim reševalnim padalom za celotno letalo, hidravličnim propelerjem s konstantno hitrostjo in zračnimi zavorami s tipskim certifikatom. Explorer se lahko uporablja za komercialne operacije in je idealna rešitev za usposabljanje pilotov, hkrati pa se odlikuje kot napredno zasebno letalo za dolga potovanja.

Pipistrelova nagrajena filozofija razvoja je ustvarila letalo z najboljšo energijsko zmogljivostjo v svojem razredu, s čimer je omogočila odlične zmogljivosti letenja na dolge razdalje in jih še izboljšala z visokokrilno postavitvijo in odličnim pogledom iz kabine skozi velika prozorna vrata Explorerja.
Explorer omogoča letalskim šolam, da svoj sistem izobraževanja na več letalih nadomestijo z enim samim – s to celovito platformo, ki odpravlja potrebo po uporabi najmanj enega letala za osnovno usposabljanje in drugega za napredno usposabljanje. Z združitvijo takšnih zmogljivosti v eno samo letalo so prednosti tako pri začetnih kot tudi tekočih stroških jasne.

Bolj pustolovskim pilotom bo všeč dejstvo, da je Explorerju mogoče preprosto odstraniti krila v manj kot 15 minutah in vse skupaj shraniti v namenski prikolici. Hangar ni potreben, letalo v prikolici pa lahko vleče že navaden avtomobil.

Za podrobne podatke, potrdila in druge dokumente prosimo obiščite: https://www.pipistrel-aircraft.com/aircraft/cruising/explorer-sw121a/

ali si prenesite dokument: Pipistrel-Explorer-brochure-2022.pdf