Honeywellov satelitski komunikacijski sistem za letala Nuuva V300, V20 in Surveyor je najmanjši na svetu, vendar vsebuje veliko tehnologije, ki jo najdemo na velikih reaktivnih letalih.

PHOENIX, 16. avgust 2021 –

Preboj Honeywella (NYSE: HON) v kompaktni satelitski komunikacijski tehnologiji prinaša varnost, povezljivost in učinkovitost, v katero proizvajalci letal in letalske družbe že zaupajo desetletja,  zanimivim novim Pipistrelovim letalom , vključno z letali Surveyor s fiksnimi krili in obema platformama Nuuva brez posadke; večji V300 in manjši V20.

S samo enim kilogramom teže je Honeywell-ov sistem Small UAV SATCOM za 90 odstotkov lažji od naslednjega najmanjšega sistema za povezovanje, vendar pa letalom Nuuva V300, V20 in Surveyor prinaša enake zmogljivosti, kot jih imajo večja letala.

Honeywellova ponudba, zelo inovativen in priljubljen izdelek, namenjen hitro rastočemu novemu segmentu trga, bo prvič nameščena specifično na tovorno zračno plovilo brez posadke ali z opcionalno posadko.

“Veseli smo, da lahko svojim strankam ponudimo globalno komunikacijsko rešitev, ki je neodvisna od lokacije in stroškovno učinkovita,” je dejal generalni direktor Pipistrela Ivo Boscarol. »Dodatek Honeywellovega sistema Small UAV SATCOM omogoča globalno povezljivost brezpilotnim letalnikom za letenje onstran vidne linije do operaterja (BVLOS), tako za upravljanje letalnika, kot za prenos koristnih podatkov. Naše stranke bodo imele možnost, da se povežejo s svojim premoženjem kadar koli in kjer koli, ne da bi morali vzpostaviti zapleteno talno BVLOS antensko infrastrukturo.«

“Satelitska komunikacija ali SATCOM se nanaša na široko kategorijo ključnih tehnologij, ki prek satelitov povezujejo letala med seboj in z operaterji ali kontrolo zračnega prometa na zemlji. Tradicionalno so bili satelitski komunikacijski terminali na voljo samo za namestitev na večja poslovna in komercialna transportna letala zaradi velikih dimenzij, teže in zahtevane moči. Vendar pa je Honeywellov Small UAV SATCOM sistem za brezpilotne letalnike 30% lažji od konkurenčnih možnosti, prilagodljiv in ga je mogoče namestiti na različne lokacije na letalu, kar omogoča namestitev na širok spekter različnih platform.

“Honeywellov Small UAV SATCOM sistem spreminja pogoje za majhna ali srednje velika letala brez posadke, kot so tovorna letala Nuuva ali letala Surveyor, ki prej niso mogla biti opremljena s satelitskimi komunikacijami,” je dejal Stéphane Fymat, podpredsednik in generalni direktor oddelka za brezpilotne zračne sisteme in urbano mobilnost pri Honeywell Aerospace. “Zdaj imajo dostop do vsega, kar smo pričakovali od izkušenj z velikimi letali, na primer globalne povezljivosti ali nadzorovanja flote; vendar je spravljeno na velikost, ki je primerna za veliko manjša letala.”

Sistem omogoča brezpilotnim letalom globalno pokritost s komunikacijskim signalom in pretakanje videa v realnem času do upravljalca na tleh. Omogoča tudi zmogljivosti zunaj vidnega polja, tako da je mogoče z vozili upravljati na daljavo zunaj vidnega polja operaterja. Uporablja se lahko za različne aplikacije, vključno z logistiko in dostavnimi storitvami brezpilotnih letal. Sistem Small UAV SATCOM lahko nazdoruje tudi plovila na oddaljenih območjih ali nad vodo, kjer drugi zemeljski komunikacijski sistemi, na primer 4G, niso na voljo.

Pipistrelov Nuuva V300 je avtonomni brezpilotni letalnik velikega dosega z velikimi zmogljivostmi. Z baterijami bo vzletel in pristal navpično, kar pomeni, da ne potrebuje vzletno-pristajalne steze in ima bistveno nižje obratovalne stroške kot helikopterji. Lahko prevaža tovore do 460 kilogramov na razdalje več kot 300 kilometrov (~186 milj), zaradi česar je idealna rešitev za dostavo na območja, ki so tradicionalno dostopna samo s helikopterjem. Njegov manjši brat, Nuuva V20, ima enako sestavo in prednosti kot večji V300, vendar je zasnovan kot lažje tovorno transportno plovilo, ki nosi tovor do 20 kg.

Letalo Surveyor uporablja konstrukcijo s fiksnimi krili, ki je zasnovana tako, da se jo lahko prilagodi za uporabo različnih senzorjev in kamer v aplikacijah, kot so nadzor divjih živali, patruljiranje obale, opazovanje prometa ali iskanje in reševanje.

Honeywell je pomemben igralec v nastajajočem segmentu urbane zračne mobilnosti in ponuja celotno linijo letalske elektronike, kontrolo letenja, navigacijo, radar, komunikacijo, servopogone, hlajenje, motorje in turbo-električne pogonske sisteme; vse prilagojeno za pilotirano navpično vzletanje in pristajanje, mestno zračno mobilnost in tovorna vozila brez posadke. Honeywell ponuja tudi znanje o vgradnji opreme v letalske in vesoljske aplikacije ter certifikacijo za omogočanje trženja teh vozil.

Za več informacij o naprednih rešitvah podjetja Honeywell obiščite stran UAS/UAM  na spletnem mestu Honeywell Aerospace.

O Honeywell-u
Izdelke in storitve podjetja Honeywell Aerospace najdemo tako rekoč na vseh komercialnih, obrambnih letalih in vesoljskih plovilih. Poslovna enota Aerospace gradi letalske motorje, elektroniko za pilotsko kabino in notranjost letala, sisteme za brezžično povezljivost, mehanske komponente in drugo. Njihove strojne in programske rešitve ustvarjajo bolj varčna letala, bolj neposredne in pravočasne polete ter varnejše nebo in letališča. Za več informacij obiščite www.honeywell.com ali nas spremljajte na @Honeywell_Aero.

Honeywell (www.honeywell.com) je tehnološko podjetje Fortune 100, ki ponuja rešitve, značilne za industrijo letalskih izdelkov in storitev, nadzorne tehnologije za zgradbe in industrijo in izvedbenih materialov po vsem svetu. Njegove tehnologije za zrakoplove, zgradbe, proizvodne obrate, oskrbovalne verige in delavce pomagajo, da postane naš svet pametnejši, varnejši in bolj trajnosten. Za več novic in informacij o Honeywellu obiščite www.honeywell.com/newsroom.

O Pipistrelu
Pipistrel je vodilni svetovni oblikovalec in proizvajalec malih letal, specializiran za energetsko učinkovita in cenovno ugodna visokozmogljiva letala. Z več kot 30-letnimi izkušnjami je Pipistrel do danes izdelal več kot 2200 letal in pridobil pomemben mednarodni ugled z dobavo edinstvenih, inovativnih izdelkov strankam na vseh celinah. Pipistrel je kot prvi poletel z električnim dvosedežnim letalom že leta 2007 in je leta 2011 na tekmovanju NASA Green Flight Challenge zmagal s prvim električnim štirisedežnim letalom na svetu. Pipistrel je razvil devet različnih eksperimentalnih in serijsko proizvedenih električnih letal, vključno s prvim certificiranim električnim letalom na svetu, Velis Electro. Razvil je tudi pogonske sisteme, vključno z baterijami, krmilniki moči in elektromotorji za lahka letala in letala splošnega letalstva ter med drugim tudi za NASA-o in Siemens.
S sodelovanjem v odborih za standardizacijo, tj. ASTM F44.40, F39.05, SAE AE7-D, Pipistrel pomaga razviti prihodnji trg hibridno-električnega letalstva. Njegov oddelek za raziskave in razvoj, Pipistrel Vertical Solutions, ima odobritev EASA Design Organization in zmore nov koncept letala razviti vse od osnovne zamisli do certificirane oblike, pripravljeno za serijsko proizvodnjo. Oddelek razvija tudi električni zračni taksi z navpičnim poletanjem in 19-sedežni miniliner/mikrofeeder z vodikovimi gorivnimi celicami, ki bo revolucionariziral letalski trg znotraj Evrope.