Pipistrel aircraft has the honour to participate in something amazing: the advertisement for Volkswagen marketing campaign in Chinese market!

The video advertisement is aired on main TV stations nationwide in China, Hong Kong and Taiwan. During the publishing time, it will be viewed by approximately ONE BILLION PEOPLE!!! This is probably the greatest marketing success that any Slovene product ever achieved!

You can view the video here:
https://www.youtube.com/watch?v=snGSJDhNg60&feature=youtu.be

The Volkswagen Advertising Company approached Pipistrel China at the end of last year. Since the Chinese airspace is scheduled to be fully open by October 2015, they decided to prepare a special commercial for their new model Lamando, which will be related to aviation sports.

After some brainstorming sessions they came to a conclusion that a glider would be the perfect type of aircraft for their campaign, since it can express elegance and luxury for the higher-class customers and at the same time demonstrate how powerful the car engine can be. The Pipistrel Taurus is one of the very few light aircraft that are registered in China at the moment and it is the only aircraft that fulfills all the requirements to fit well in the video advertisement.

We would like to express our thanks to our Chinese distributor, Mr. Hao Danny Wu, for the piece of art that is this amazing advertisement!

This, however, is not all – Pipistrel had another meeting with VW! Did you hear about their new totally electric model XL1? The silver beauty visited Pipistrel to hang out with our newest electric baby, the Alpha Electro!

The Pipistrel aircraft are known to be the most energy-efficient aircraft on the market. Likewise, the Volkswagen XL-1 is the only car that can drive for 100 km with one ONE liter of fuel! The similarities do not end there: the XL-1 is made of the same materials as the Alpha Electro – modern composite materials such as carbon fiber and light alloys.

As you can imagine, we were very glad when approached by the local VW distributor. He offered us the opportunity to admire their XL-1 next to its flying brother.

Don’t they look perfect together?!

Pipistrelovo letalo si bo ogledala miljarda ljudi!

Pipistrelovo letalo ima čast nastopati v reklamnem spotu za Volkswagnov avtomobil za kitajsko tržišče.

Reklamni videospot se že predvaja na vseh glavnih TV postajah in internetnih kanalih po vsej Kitajski, Hong Kongu in Taiwanu. Za časa predvajanja oglasa si ga bo predvidoma ogledala približno ena miljarda ljudi! To je vsekakor eden od največjih marketinških uspehov, kar jih je kakšen slovenskih proizvod dosegel.

Celoten reklamni video spot si lahko ogledate tukaj:
https://www.youtube.com/watch?v=snGSJDhNg60&feature=youtu.be

Volkswagnovo oglaševalsko podjetje v Aziji je kontaktiralo Pipistrelovega kitajskega zastopnika že ob koncu prejšnjega leta. Kitajski zračni prostor je namreč za mala letala trenutno zelo omejen in se bo popolnoma odprl za ultralahko letalstvo šele oktobra letos. To pomeni, da bo letenje postalo dosegljivo tudi »navadnim« ljudem, zato so se pri Volkswagnu odločili, da za svoj novi model Lamando pripravijo oglas, ki bo povezan z letalstvom.

Volkswagnova oglaševalska ekipa je po nekaj sestankih in kreativnih soočenjih sprejela odločitev, da je za tovrstno reklamno kampanjo najbolj primerno jadralno letalo. Elegantno ultralahko letalo najbolje pooseblja estetiko in luksuz za kupce višjega razreda, ki so ciljna skupina za novi Lamando, hkrati pa ta poteza (avtomobil, ki povleče letalo v zrak) nazorno demonstrira moč motorja avtomobila. V tem trenutku je jadralno letalo s pomožnim motorjem Pipistrel Taurus eno od prvih in še vedno zelo redkih lahkih letal, ki so registrirana na Kitajskem. Letalo Taurus je bilo sploh prvo jadralno letalo, ki je kadarkoli letelo nad kitajskim zidom! Je tudi edino letalo na kitajskem tržišču, ki je izpolnjevalo vse zahteve in pričakovanja marketinške ekipe za omenjeno reklamo.

Pipistrel se najlepše zahvaljuje našemu zastopniku za kitajsko, g. Hao Danny Wu -ju, za trud, delo in podporo ki ga je vložil v nastanek tega čudovitega reklamnega spota!

To pa še ni edino srečanje Pipistrela s Volkswagnom. Ste že slišali za njihov novi model XL1? Srebrna lepotica je obiskala Pipistrel, kjer se je družila s Pipistrelovim najnovejšim modelom Alpha Electro, dvosedežnim električnim šolskim letalom.

Bili smo počaščeni, ko je Pipistrel obiskal lokalni zastopnik za VW. Ponudil nam je priložnost preizkusiti novi XL1 in ga postavil poleg njegovega letečega brata.

Pipistrelova letala so znana kot ena izmed najbolj energetsko učinkovitih letal v obstoju. Prav tako je Volkswagnov XL-1 edini avto, ki lahko prevozi 100 km z enim samim litrom goriva! Podobnosti pa se ne končajo tukaj. XL-1 je izdelan iz enakih materialov kot Alpha Electro – iz sodobnih kompozitnih tehnologij in materialov kot so karbonska vlakna in lahke zlitine.

Ali ne izgledata krasno eden poleg drugega?